Najslađi posjetitelji– Djeca iz vrtića Biseri "preuzela" Međunarodni aerodrom Sarajevo

    Djeca starije grupe iz vrtića Biseri posjetila su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo.Djeca su aerodrom posjetila u okviru projekta koji zajednički realiziraju JU Djeca Sarajeva i Televizija Sarajevo, a riječ je o seriji emisija za predškolski uzrast. Emisije imaju za cilj da djecu upoznaju sa različitim zanimanjima.
    Zaposlenici aerodroma upoznali su mališane sa svim aktivnostima koje se obavljaju na aerodromu, te su im objašnjene sve procedure koje putnici trebaju proći kada putuju zrakoplovom.Najinteresantnija tijekom posjete, međutim, djeci je bila prilika da vide zrakoplov, te obiđu njegovu unutrašnjost.Zahvaljujući zaposlenicima Qatar Airways-a, čiji zrakoplov su djeca obišla, također im je pružena i prilika da razgovaraju sa posadom zrakoplova.
    Djeci je omogućeno i da učestvuju u svim procesima rada, uključujući prodaju karata, javljanje na telefon, čekiranje prtljaga i izdavaje boarding karata.
    Policijski službenici GP BiH su pokazali djeci kako se obavlja kontrola pasoša i KDZ pregled putnika i prtljaga, otkrivaju zabranjeni predmeti, a pokazana im je i specijalistička oprema.
    Djeca su osim prilike da vide zrakoplov, najviše se obradovala demonstraciji vježbe sa službenim psom, belgijskim ovčarom, koji je dresiran za otkrivanje eksplozivnih materija.
    Iako danas nisu mogli otputovati na daleki put, jer su se vratila u vrtić na ručak i popodnevno spavanje, djeca su otišla sa brojnim novim znanjima i iskustvima, te se raduju budućim ovakvim posjetama i pravim putovanjima.